Mani zemeņu pavasara mēslošanas principi

Zemenes ir viena no iecienītākajām kultūrām dārznieku vidū. Un jau no paša agra pavasara sākas nebeidzama barošana, ravēšana, irdināšana, pārstādīšana, aizvēršana un atvēršana un citas ļoti svarīgas procedūras. Un daudzi no tiem rada kaitējumu.

Es visu darīju tāpat kā kaimiņi man apkārt esošajā valstī. Tiklīdz sniegs nokusa, metos ar grābekli pie gatavām zemenēm, norāvu visu veco lapotni kopā ar augšanas vietām un dāsni kaisīju ar nitrātiem.

Nu, zemenes nevar izdzīvot bez šiem mīļajiem nitrātiem. Bet, ja mēs saskaramies ar patiesību, mēs pievienojam nitrātu mēslojumu nevis zemeņu veselībai, bet gan mūsu pašu lepnumam.

Lai ātri apbrīnotu sulīgos, tumši zaļos krūmus, kas ar šo pieeju var izaugt līdz ceļiem. Es jums pastāstīšu par saviem zemeņu pavasara barošanas principiem

Un zemenes auga lēcienveidīgi, spēcīgi iegūstot zaļo veģetatīvo masu. Un tad viņa arī skāra atjaunošanos – ūsas acīmredzot nebija redzamas. Un es priecājos kā skaists bērns.

Pagaidām viņa bija laimīga, līdz pienāca augļu laiks. Un tad mani katru gadu gaidīja viens un tas pats “slazds”. Ogu bija pietiekami daudz, bet to vākšana bija ļoti problemātiska. Viņi pūta. Vai nu balta puve, vai pelēkas pūkas.

Lasi vēl: Lilijas augs mežonīgi, ziedēs sulīgi, koši un ilgi: vienkārši barojiet tās ar šo jūnijā.

Kopumā no potenciālās ražas palika tikai 20 – 30%.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment